BOKA

 

Karaktärshotellet

Välj ditt favoritrum bland 45 karaktärer, många med anknytning till Astrid Lindgrens böcker. Se dem på bilder, läs deras spännande historia. Två böcker finns nu utgivna om dem.

Björkbackens Karaktärshotells unika profil är en prisad kulturgärning. Vimmerby kommuns kulturpris har tilldelats hotellets ägare och grundare Micael Glennfalk 2007. Idén att temasätta hotellet bygger på den tro att bygdens dotter Astrid Lindgren påverkades av sin tid, av de människor som levde runt henne under hennes ungdomstid i Vimmerby på 1920-talet.

Astrid skriver i sin bok om sina föräldrar Samuel August och Hanna i Hult:
“Luffarna var också ett stycke av vår barndom och öknamn hade alla luffare. Jocke Kis var mycket förgrymmad över sitt. “Anders Johan Norling, eftertryck förbjudes” sade Johan då gatungarna i Vimmerby ändå ropade Jocke Kis efter honom. Då skrek Jocke efter dem: “Ni skulle jockes, ni skulle kises, ni skulle tas unnan”.

Karaktärerna på Björkbacken är en krydda i det unika Astrid Lindgrens Vimmerby. Historierna och karaktärerna ger en fördjupning i den tid och tidsanda som rådde när Astrid växte upp i Vimmerby.

Det är ett modernt hotell med hemtrevlig karaktär, drivet av en familj som lägger stor vikt vid service, personligt bemötande och en positiv upplevelse. Här finns också den temasatta Karaktärsrestaurangen med plats för 200 gäster samt scen, ljud och ljus och en stor bar. Köket är omtalat för sin vällagade och goda mat.

Varmt välkommen med din konferensförfrågan, ditt bröllop- eller festarrangemang, eller bara som enskild gäst på besök i Vimmerby.

Hållbart miljötänk

Bergvärme och solelpaneler ger energin till både hotell, stugby och vattenlekpark.

Hjärtstartare på Björkbackens Karaktärshotell

Björkbackens Karaktärshotell har installerat en hjärtstartare.

Hjärtstartare finns på fler ställen i Vimmerby. I Hjärtstarregistret fanns, innan Karaktärshotellet registrerade sin, fyra stycken. Man ansluter elektroder på den drabbades bröstkorg via dessa leds sedan en el-chock genom hjärtat för att försöka förmå det att slå normalt igen. Tiden till första defibrillering är direkt avgörande för överlevnadschansen vid hjärtstillestånd. Enligt Svenska rådet för hjärt-lungräddning (HLR-rådet) minskar överlevnadschansen med 10 procent för varje oanvänd minut. Helst ska defibrillering ske inom tre minuter.