BOKA

Karaktärshotellets restaurang

Arrendeledig från 1 november!

Efter mer än sex år lämnar nu vår arrendator Stefan Karaktärshotellets Restaurang på Björkbacken i Vimmerby för andra utmaningar. Stefan har framgångsrikt drivit restaurangen året om, men naturligtvis är sommaren höjdpunkten då turisterna besöker oss och Astrid Lindgrens Värld.

Karaktärshotellets resturang.
Byggår 2007.

Kök: Fullt utrustat kök byggt 2007. Kylrum, frysrum, rum för dryck samt modernt soprum med ozon-behandling av avfall.

Matsal: 150 platser vid långbord, 130 platser vid mindre bord. Brandkravet är ej över 200 gäster. Stor uteterrass med bord. Anslutning inomhus till hotellrörelse. Matsalen är fullt möblerad.

Bar: Integrerad större bardisk med rum för alkohol.

WC: Gott om wc för dam och herr samt HWC.

Parkeringsmöjligheter: Många p-platser, också plats för långtradare och bussar.

Vaktmästeri: Skötsel av snöröjning p-platser ingår, snöskottning av entré görs av arrendator.

Kundkategorier/öppettider

Året om: Dagens Rätt-gäster som kommer till nuvarande buffélunch. Höst-vinter och vår tillkommer konferensgäster då Karaktärshotellet har två större konferensrum och fyra mindre. Upp till 60 gäster vid ett och samma tillfälle kan inta konferenslunch. 

Hotellet är bemannat mellan kl 06.00-21.00 höst-vinter-vår. Restaurangen kan välja sina öppettider fritt. Intill restaurangen ligger hotellets lobby (20 platser) som används som reservmatsal när restaurangen är fullsatt.

Sommartid: Restaurangen servar då hela anläggningen. Under toppen på högsäsongen är det möjligt för anläggningen husera 600-700 gäster under ett och samma dygn. På området finns sommartid en mindre pizzabutik vid en Äventyrsgolfbana, samt en snabbmatsavdelning vid en Vattenlekpark. Eftersom anläggningen hyser besökare till Astrid Lindgrens Värld är det sällan långliggare, de flesta bort 1-2 dygn. Sedan kommer nya gäster.
(Hotellet är öppet dygnet om sommartid.)
Sommartid köper hotellet frukost till sina gäster av restaurangen, som då kan servera ca 130-150 frukost.

Hyressättning: Hyran sätts som en fast del och en omsättningsdel. Det ökar möjligheten för restaurangen att klara säsongsvariationerna. Hyran sätts kallt, så värme, vatten och el tillkommer och mäts av via separata mätare.

Omsättning: Omsättningen har varierat genom åren, men är numera cirka 4-5 Mnkr årligen.

Kontakt: Björkbackens Turism AB, VD Micael Glennfalk, micael.glennfalk@bjorkbacken.se, 070-6412141