Med anledning av Coronaviruset – Coviid 19, Björkbackens Karaktärshotell och Björkbackens Stugby & Camping, Grodis Vattenlekpark, Äventyrsgolf och Lekpark


Denna information gäller tills annat anges. Senast uppdaterad 25:e mars 2020, kl.10:00.

Information som berör dig som planerar att besöka oss eller som har bokat din resa.

SOMMARSÄSONGEN 2020

Den 15 maj planerade Astrid Lindgrens Värld att öppna sin sommarsäsong och förhoppningsvis har då viruset försvagats och spridningen minskat i omfattning. Man tog beslut den 25 mars att skjuta på öppningen till obestämd tid. Vi har förhoppning om att öppningen kanske skjuts en månad fram i tiden till mitten av juni, men i dagsläget vet vi inte. Det beror på utvecklingen

Då våra gästers och personals trygghet är mycket viktigt för oss följer vi löpande utvecklingen för att hålla oss uppdaterade och anpassar våra rutiner efter det. Vi följer direktiv och riktlinjer från Folkhälsomyndigheten, myndigheter samt branschorganisationen Visita.

Vi uppmanar alla som besöker oss, både gäster och personal, att vara noga med att tvätta händerna med tvål och varmt vatten i minst 30 sekunder.
Vi har placerat ut extra handsprit till gäster och personal.
Vi desinficerar dagligen alla våra gemensamma ytor och kontaktytor som receptionsdisk, lampknappar, handtag och bord.

 

Boende i hotell, stugby eller på camping

Du som kommer till oss med ditt eget boende i form av tält, husbil eller husvagn kan till 100 procent kontrollera din miljö och du kan känna dig lika trygg som du gör hemma.

På alla våra campingplatser för tält, husvagn och husbil följer vi strikta brandregler som gör att varje ekipage har gott om utrymme mellan varandra så att du kan ha full kontroll över ditt eget boende, precis som hemma.

Att bo i campingstuga innebär en helt egen boendeyta och alla våra stugor städas av våra gäster alternativt av oss själva om gästen köpt städning. Alla stugor besiktas utcheckningsdagen och städning kontrolleras genom en s.k. översyn. Alla stugor vi städar, och alla de stugor gäster städat själva innan sin avresa, desinficerar vi under översynen, genom att torka alla hårda ytor som sänggavlar, sängsidor, bord och stolar med desinfektionsmedel inför nästa gäst.

Att bo på hotell innebär att man har all service runt boendet, inkl. städning, nära. Vi städar alla rum och vi desinficerar alla hårda ytor inför varje gäst. Det gäller sänggavlar, stolar, skrivbord och badrumsytor.

Särskilda rutiner finns vid frukosten, vi följer i detalj folkhälsomyndighetens råd.

 

Vattenlekpark, lekpark och äventyrsgolf

Samtliga av våra aktiviteter hålls utomhus och kan genomföras på ett säkert sätt ur smittskyddsperspektiv. Annars kommer de inte att hållas. Särskilda bestämmelser kommer att gälla för vattenlekparkens omklädningsrum.

Lekparkens ytor kommer att ha en översyn varje dag, dels ur säkerhetsaspekt, dels ur smitto aspekt.


 

Gemensamma byggnader såsom servicehus, butik, Cajsas servering, Lovisas Pizzeria

Vi förstärker och utökar rutinerna för städning och desinfektion i de gemensamma utrymmena.
– Handsprit placeras ut i alla gemensamma utrymmen, serveringar, receptionen och butiken.
– Samtliga av dessa typer av gemensamma utrymmen desinficeras dagligen.
– Både Cajsas Café och Lovisas Pizzeria tillämpar take away. Du kan i princip sitta och äta var du vill i området.

 

500 personersgränsen

Det kan komma att bo fler än 500 personer inom Björkbackens boendeanläggning men vi bedömmer att det att det inte kommer att vistas 500 personer samtidigt på varje plats. Men alla bor i sina egna boende.

 

Om- & avbokningar 

Våra ordinarie bokningsregler gäller. Läsa dem på annan plats på vår hemsida.

För att läsa mer samt följa utvecklingen se www.krisinformation.se och www.folkhalsomyndigheten.se

Följ oss via Facebook och på vår hemsida för att få aktuell information.

Välkommen till Björkbackens Karaktärshotell och Björkbackens Stugby och Camping!