Camping

En mysig camping med ett nyrenoverat och fräscht servicehus

Boende på Björkbackens camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Björkbackens camping

Välkommen till Björkbackens camping!

På vårt område kan du tälta eller bo med husbil/husvagn. Vi har olika typ av platser för dig som gäst - med eller utan el, efter dina behov. Vi har platser för stora husbilar och platser för små tält. I samband med bokningen finns möjlighet att köpa till hotellfrukost för den som vill ha en extra guldkant på sin vistelse.

Hos oss finns det många olika aktiviteter för både barn och vuxna, ett semesterparadis med Astrid Lindgrens Värld runt hörnet.  
 

Campingområden

Vår camping har fördelen av att vara lummigt och naturnära, men ändå bara någon kilometer från city. På så vis bjuder vi både på mysig miljö och närhet till shopping och stadsliv. Campingen är uppdelad på flera områden: 

Farmors utsikt är en tältcamping utan el med stora tomter anlagd på en höjd ovanför husvagnscampingen. Här finns rejält med utrymme för både tält och bil på varje plats. Niclas runda har el och passar bäst för husbilar/husvagnar. Mormors dunge är elplatser för husbil- och husvagnscampare i lite lummigare miljö.

Gärdet och Vinäs är två stora gärden med platser för tältare och husvagnar. Dessa platser är i huvudsak utan el, men gärdet har även en del elplatser.

Alla campinggäster får parkera sin bil på sin campingplats. Skarvsladdar och EU-kablar finns att låna mot en depositionsavgift.

 

Servicehus

Servicehuset håller hög standard med väggbeklädnad av kakel och klinkergolv alternativt vinylmatta, det är isolerat med uppvärmda golv. Här finns en familjedusch (två duschar och handfat i låsbart rum) och åtta enskilda duschutrymmen. Köket innehåller bänkspisar och diskhoar. I vårt servicehus finns herr-, dam- samt handikapptoalett och skötrum. Vi har också flertalet handfat med sminkspegel i olåsta utrymmen.

I servicehuset finns också husvagnsutkast, tvättstuga med tvättmaskin och torktumlare (30:-/maskin) samt strykmöjligheter.

Kort till duschar och tvättstuga köper du i receptionen, laddat med med pengar. Vid utcheckning ser vi vad som är använt och du betalar bara för det, duscharna kostar 5:- för tre minuter.

 

 

Paket & Erbjudanden

Hotell + 1 dags entré

Hotell + 1 dags entré

Paketerbjudande med övernattning på Karaktärshotellet samt en dags entré till Astrid Lindgrens Värld. Rabatterat pris under försäsong 15/5-11/6.

 • Frukostbuffé
 • 1 dag Astrid Lindgrens Värld
 • Logi
Läs mer och boka här
Hotell + 2 dagars entré

Hotell + 2 dagars entré

Paketerbjudande med övernattning på Karaktärshotellet samt två dagars entré till Astrid Lindgrens Värld. Rabatterat pris under försäsong 15/5-11/6.

 • Frukostbuffé
 • 2 dagar Astrid Lindgrens Värld
 • Logi
Läs mer och boka här
Hotell + 3 dagars entré

Hotell + 3 dagars entré

Paketerbjudande med övernattning på Karaktärshotellet samt tre dagars entré till Astrid Lindgrens Värld. Rabatterat pris under försäsong 15/5-11/6.

 • Frukostbuffé
 • 3 dagar Astrid Lindgrens Värld
 • Logi
Läs mer och boka här
Jubileumspaket 25 år

Jubileumspaket 25 år

Björkbacken firar 25 år 2020! Vi vill därför bjuda på middag och tårta när du bor hos oss den 25:e varje månad, med undantag av sommarsäsongen!

 • Frukostbuffé
 • Logi
 • Middag
Läs mer och boka här
Räkfrossa & Logi

Räkfrossa & Logi

Välkommen till en oförglömlig upplevelse hos oss! Du får njuta av vår eftertraktade räkfrossa på fredagskvällen för att sedan sova över i ett av våra mysiga rum. På lördagsmorgonen njuter du av en vällagad frukost på vårt prisvinnande hotell.

 • Frukostbuffé
 • Logi
 • Räkfrossa med underhållning
Läs mer och boka här

Lämna din e-post och få fina erbjudanden!


You are now subscribed