Upptäck Björkbacken i vackra Vimmerby

Information gällande covid-19 (coronavirus). Klicka här
Information gällande Astrid Lindgrens Värld. Klicka här

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Björkbackens restaurang, på karaktärshotellet i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens hotell och boendeanläggning i Vimmerby, Småland!

Karaktärshotellet är ett hotell med trestjärnig superior standard. Det är ett modernt hotell med hemtrevlig karaktär, drivet av en familj som lägger stor vikt vid service, varmt bemötande och en positiv upplevelse. Vår personal gör allt för att göra din vistelse så minnesvärd som möjligt! Sköna sängar och vällagad frukost med många valmöjligheter får dig att känna dig extra omhändertagen.

Vi vill att våra gäster trivs och lämnar vårt hotell med ett leende på läpparna. Därför strävar vi mot att ge personlig service, med familjär stämning som inramning. Alla våra rum är unika, med namn från olika karaktärer som levde runt Astrid Lindgren då hon växte upp i trakten. Flera av dessa karaktärer blev sedan inspiration till figurer i hennes berättelser, och du hittar deras historia i våra rum.

Björkbackens Karaktärshotell har successivt utvecklats till ett hållbart affärs- och konferenshotell. Vi ordnar med arrangemanget vare sig det gäller möten, teambuilding, utbildningsdagar, konferens, anställningsintervjuer eller kick off. Vår personal finns på plats för att ge utmärkt service med värme samt kännedom om den moderna tekniken. Här finns omtanke även i de små detaljerna och ett varmt värdskap som genomsyrar varje tillställning, vi ser att de hårda värdena är lika viktiga som de mjuka.

Sommartid vaknar hela Björkbackens område till liv och vi öppnar då upp vår boendeanläggning med stugby och campingplatser. Vi erbjuder i vanliga fall paket med boende och inträde till Astrid Lindgrens Värld där vi ordnar biljetter och har smidiga lösningar för hela er vistelse, sommaren 2020 är dock alla biljettförsäljning hänvisad till Astrid Lindgrens Världs egna hemsida på grund av restriktioner kopplade till corona.

Här hittar du en hotell- och boendeanläggning i den vackra pärlan Vimmerby i Småland!

 

Välkommen hem till Björkbacken!

 

 

 

Paket & Erbjudanden

Jubileumspaket 25 år

Jubileumspaket 25 år

Björkbacken firar 25 år 2020! Vi vill därför bjuda på middag och tårta när du bor hos oss den 25:e varje månad, med undantag av sommarsäsongen!

  • Frukostbuffé
  • Logi
  • Middag
Läs mer och boka här

Instagram

I helgen är det premiär för Grodis!🌊🐸🤿 vi börjar med helgöppet för att sedan från 19/6 ha öppet varje dag 09-21!! 🏝🌞En liten sneak peek på vad som händer på Cajsas Café, i helgen är det premiär!!🌻🧁🌟Från och med 17 juni så öppnar Astrid Lindgrens Värld! Varmt välkomna att bo hos oss, ring oss på 0492-79890 eller maila info@bjorkbacken.se för att boka. 🌻❤Rum 12🧡 Vår VD och ägare Micael har vårt romantiskarum som sin favorti! 🌟 Rummet är döpt efter Hanna & Samuel August Ericsson som var Astrid Lindgrens föräldrar👨‍👩‍👦 detta är ett lyxigt rum med hög mysfaktor och har ett stort badrum med bubbelbadkar🐠🌹Pågående byggnationer!💥 vår terrass genomgår en förändring, här ska det komma upp en härlig paviljong med tv-skärmar och möblemang!🌟🌻Rum 27 är vårt Businessroom och är döpt efter Erik "Hejsan" Ekström🥳
Vår Vice VD Anneli har detta rum som favorit främst för att det är så hemtrevligt och har riktigt bra förvaring!🥰🌟 visst är det riktigt tjusigt?!🤩Rum 1!🌟 Vår kollega Jennifer har detta rum som sin favorit! 🌻 Rummet är döpt efter  Lumpsamlaren Nisse Stolpe och i hela rummet går i fina blå toner och är så himla mysigt!💙💙 #björkbackenskaraktärshotellRum 41!🍀 detta rummet är vår kollega Mikaelas favorit rum då det har två fönster som ger fint ljusinsläpp och för att kulörerna är så mysiga🧡 då alla våra rum är uppkallat efter olika karaktärer ifrån Vimmerby så heter detta rummet  Albinosystrarna Eklund👩🏼‍🤝‍👩🏻💫 #björkbackenskaraktärshotell

Hitta hit!

Klicka här så får du korrekt vägbeskrivning.

Lämna din e-post och få fina erbjudanden!


You are now subscribed