Upptäck Björkbacken i vackra Vimmerby

Ta del av våra somriga paket med extra bra priser!

Klicka här
 

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Björkbackens restaurang, på karaktärshotellet i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens hotell och boendeanläggning i Vimmerby, Småland!

Karaktärshotellet är ett hotell med trestjärnig superior standard. Det är ett modernt hotell med hemtrevlig karaktär, drivet av en familj som lägger stor vikt vid service, varmt bemötande och en positiv upplevelse. Vår personal gör allt för att göra din vistelse så minnesvärd som möjligt! Sköna sängar och vällagad frukost med många valmöjligheter får dig att känna dig extra omhändertagen.

Vi vill att våra gäster trivs och lämnar vårt hotell med ett leende på läpparna. Därför strävar vi mot att ge personlig service, med familjär stämning som inramning. Alla våra rum är unika, med namn från olika karaktärer som levde runt Astrid Lindgren då hon växte upp i trakten. Flera av dessa karaktärer blev sedan inspiration till figurer i hennes berättelser, och du hittar deras historia i våra rum.

Björkbackens Karaktärshotell har successivt utvecklats till ett hållbart affärs- och konferenshotell. Vi ordnar med arrangemanget vare sig det gäller möten, teambuilding, utbildningsdagar, konferens, anställningsintervjuer eller kick off. Vår personal finns på plats för att ge utmärkt service med värme samt kännedom om den moderna tekniken. Här finns omtanke även i de små detaljerna och ett varmt värdskap som genomsyrar varje tillställning, vi ser att de hårda värdena är lika viktiga som de mjuka.

Sommartid vaknar hela Björkbackens område till liv och vi öppnar då upp vår boendeanläggning med stugby och campingplatser. Vi erbjuder paket med boende och inträde till Astrid Lindgrens Värld där vi ordnar biljetter och har smidiga lösningar för hela er vistelse, sommaren 2020 är dock parken stängd pga Covid-19.

Här hittar du en hotell- och boendeanläggning i den vackra pärlan Vimmerby i Småland!

 

Välkommen hem till Björkbacken!

 

 

 

Instagram

Spritbutiken, en av våra mindre konferenslokaler där historien om det stora spritbedrägeriet i början av seklet finns berättad. 

#karaktärshotellet #hotelwithastorytotell #konferens #vimmerbyvatten #vimmerbysprithandelsbolag #vimmerbyshistoria #björkbackenÅret är 1927, personal på Vimmerby sprithandelsbolag dricker själva ur brännvinsbuteljerna och ersätter i hemlighet drycken med Vimmerby-Vatten, med hjälp av en alkoholiserad kontrollant. Nio år senare upptäcks svindeln och de inblandade fängslas. 

En av våra konferenslokaler heter just Spritbutiken och där finns hela historien berättad i text och bild. 

#karaktärshotellet #hotelwithastorytotell #konferens #björkbacken #hotellivimmerby #vimmerbysprithandelsbolag #vimmerbyvattenNu smyger hösten på och vi ordnar konferenser och inomhusmys till våra gäster! Vad tycker du är det bästa med hösten?

#karaktärshotellet #hotelwithastorytotell #konferenser #höstmys #björkbackenPassa på att njuta av sommarvärmen en sista gång inne på Grodis, vattenlekpark. ☀️

Vi stänger både Cajsas Café och Grodis för säsongen nu på söndag den 23/8. 

Öppettider för både Grodis och Cajsas Café 09:00-21:00 alla dagar tillochmed söndag.
Inträde till vattenlekparken är: 50:-/person, barn under 3år går in gratis. ☀️Ta med familjen eller vännerna och spela äventyrsgolf hos oss!

Vuxen 50:-
Barn 2-12 år 25:-

#äventyrsgolf #kvällsaktivitet #Karaktärshotellet #visitvimmerby #visitsmåland #stortaktivitetsområdeSommarvärmen håller i sig! Vårt poolområde Grodis och Cajsas café har fortsatt öppet 9.00-21.00 varje dag 🤗
.
.
#grodis #cajsascafe #poolområde #vattenlek #vattenkul #glass #sommarvärme #björkbacken #mycketaktiviteterHösdimmig morgon och sommarvärme under dagen! Här kan man njuta av årets alla skiftningar. Middag i vår inglasade terass 🍴
.
.
#hotelwithastorytotell #karaktärshotellet #restaurang #vinterträdgård #inglasadveranda #björkbacken #vardagslyx #upplevvimmerbyFortfarande helt ljuvligt sommarväder!! Ta med barnen till vår fantastiska lekpark ☀️
.
.
#björkbacken #massalek #karaktärshotellet #stortaktivitetsområde #sensommar #linbana #gungor #karuseller #rutchkanor #klätterställningar #lekpark

Hitta hit!

Klicka här så får du korrekt vägbeskrivning.

Lämna din e-post och få fina erbjudanden!


You are now subscribed