Karaktärshotellet

En prisvinnande boende- och konferensanläggning

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Björkbackens restaurang, på karaktärshotellet i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Välkommen hem till Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping!

Karaktärshotellet är ett hotell med trestjärnig superior standard. Det är ett modernt hotell med hemtrevlig karaktär, drivet av en familj som lägger stor vikt vid service, varmt bemötande och en positiv upplevelse. Vår personal gör allt för att göra din vistelse så minnesvärd som möjligt! Sköna sängar och vällagad frukost med många valmöjligheter får dig att känna dig extra omhändertagen.

Vi vill att våra gäster trivs och lämnar vårt hotell med ett leende på läpparna. Därför strävar vi mot att ge personlig service, med familjär stämning som inramning. Alla våra rum är unika, med namn från olika karaktärer som levde runt Astrid Lindgren då hon växte upp i trakten. Flera av dessa karaktärer blev sedan inspiration till figurer i hennes berättelser, och du hittar deras historia i våra rum.

Björkbackens Karaktärshotell har successivt utvecklats till ett hållbart affärs- och konferenshotell. Vi ordnar med arrangemanget vare sig det gäller möten, teambuilding, utbildningsdagar, konferens, anställningsintervjuer eller kick off. Vår personal finns på plats för att ge utmärkt service med värme samt kännedom om den moderna tekniken. Här finns omtanke även i de små detaljerna och ett varmt värdskap som genomsyrar varje tillställning, vi ser att de hårda värdena är lika viktiga som de mjuka.

Sommartid vaknar hela Björkbackens område till liv och vi öppnar då upp vår boendeanläggning med stugby och campingplatser. Vi erbjuder paket med boende och inträde till Astrid Lindgrens Värld där vi ordnar biljetter och har smidiga lösningar för hela er vistelse.

 

Välkommen hem till Björkbacken!

 

 

 

Paket & Erbjudanden

Alla hjärtans dag

Alla hjärtans dag

Vi ger dig kärleksfullt 500:- rabatt på din bokning till alla hjärtans dag samt sen utcheckning. Stanna på rummet till kl 15.00 och njut av några timmar extra!

 • Frukostbuffé
 • Logi
 • Sen utcheckning
Läs mer och boka här
Jubileumspaket 25 år

Jubileumspaket 25 år

Björkbacken firar 25 år 2020! Vi vill därför bjuda på middag och tårta när du bor hos oss den 25:e varje månad, med undantag av sommarsäsongen!

 • Frukostbuffé
 • Logi
 • Middag
Läs mer och boka här
Hotell + 1 dags entré

Hotell + 1 dags entré

Paketerbjudande med övernattning på Karaktärshotellet samt en dags entré till Astrid Lindgrens Värld. Rabatterat pris under försäsong 15/5-11/6.

 • Frukostbuffé
 • 1 dag Astrid Lindgrens Värld
 • Logi
Läs mer och boka här
Hotell + 2 dagars entré

Hotell + 2 dagars entré

Paketerbjudande med övernattning på Karaktärshotellet samt två dagars entré till Astrid Lindgrens Värld. Rabatterat pris under försäsong 15/5-11/6.

 • Frukostbuffé
 • 2 dagar Astrid Lindgrens Värld
 • Logi
Läs mer och boka här
Hotell + 3 dagars entré

Hotell + 3 dagars entré

Paketerbjudande med övernattning på Karaktärshotellet samt tre dagars entré till Astrid Lindgrens Värld. Rabatterat pris under försäsong 15/5-11/6.

 • Frukostbuffé
 • 3 dagar Astrid Lindgrens Värld
 • Logi
Läs mer och boka här

Instagram

🍩☕❤
#björkbackenskaraktärshotellVår bokning för sommaren 2020 har öppnat!💥 gå in på vår hemsida www.bjorkbacken.se eller ring oss på 0492-79890 för att boka in er vistelse hos oss!🌳🌟 #björkbackenskaraktärshotell
#summer2020 
Bild på fina gästskivarhagen som är ett fint stråk bara ett stenkast ifrån Björkbacken!🌻Dagen till ära har vi en fantastisk soluppgång över Björkbacken!❄✨ #björkbackenskaraktärshotellBLACK WEEKEND 50%💥 Boka två nätters vistelse hos oss 23-25/5 2020, vi bjuder på den andra natten!

Välj ditt boende: hotell, stuga eller camping. Du kan även lägga till biljetter till Astrid Lindgrens Värld som tillval i din bokning. 
Erbjudandet gäller till och med 1/12 2019. ❄Kolla in vår hemsida www.bjorkbacken.se eller kontakta oss på 0492 79890! 🌳 #björkbackenskaraktärshotellJulsäsongen är här!
Ikväll har vi inlett julsäsongen med att servera jultallrik till Sparbanksstiftelsen i restaurangen.
På bild nummer 2 ser ni vår tallrik med julens kalla läckerheter.Vi lanserar vår nya hemsida💥 gå in på www.bjorkbacken.se för att spana in den!🌳🌟 På söndag 1/12 öppnar vi upp bokningen för sommaren 2020, boka via vår hemsida, direkt med oss på 0492-79890 eller via mail info@bjorkbacken.se 🎉❄ #sommaren2020 #björkbackenskaraktärshotellVisste ni att det finns möjlighet att bada bastu hos oss?💥 Fri tillgång till den för dig som gäst hos oss!🔥😍 Perfekt efter en frusen jobbdag🌟 #björkbackenskaraktärshotellRenoveringstider! 🛠💥Under vintersäsongen gör vi alltid uppgraderingar för att ständigt ligga på topp. Detta för att våra gäster ska få den bästa möjliga vistelse hos oss på Björkbacken! 🌳🌟 #björkbackenskaraktärshotell

Hitta hit!

Klicka här så får du korrekt vägbeskrivning.

Lämna din e-post och få fina erbjudanden!


You are now subscribed