Karaktärshotellet är ett familjedrivet och prisvinnande fyrstjärnigt hotell. Hotellet strävar mot hållbarhet och drivs energimässigt till stor del av bergvärme och solelpaneler, här finns laddare till elbil för våra gäster och maten lagas från grunden. Vi vill att våra gäster ska uppleva en familjär vistelse av hög kvalité med stor omtanke om detaljerna. 

Vart och ett av våra rum berättar om en unik karaktär som levde runt Astrid Lindgren då hon växte upp i trakten. Många av dessa karaktärer blev sedan förlaga till en person i hennes berättelser.

Här finns rumstyper för olika behov och önskemål. Våra ekonomirum är för dig som vill bo bra men kan tänka dig ett lite komprimerat rum till förmån för ett bättre pris, vi har standardrum med dubbelsäng samt ett business room som är rymligt och bekvämt för möten och samtal. Söker du badkar och lite extra flärd kan du bo i vår juniorsvit eller det skira romantiska rummet. Vi har även standardrum för det lite större sällskapet, som rymmer sex personer.

Vi har rum som handlar om den enarmade Luffaren Jocke Kis, Stortjuven Johan Samuel Lif som sålde stöldgods till aningslösa Lönnebergabor, och Kvastförsäljerskan Skogs-Sara som gång på gång vandrade sju mil till sin koja i skogen trots att myndigheterna hela tiden hämtade henne och körde henne till Rumskulla. Ett rum berättar om Bröderna Phalén som blev inspiration till Bröderna Lejonhjärta, då Astrid Lindgren fick syn på en gravsten där det stod "här vilar de späda bröderna Phalén".

Ett rum berättar om Lumpsamlaren Nisse Stolpe som bodde med 7 personer på 8 kvadratmeter i Vimmerby och därtill hela tiden samlade på sig saker han fann, vi har ett annat rum som berättar om kvinnan som blev inspiration till Krösa-Maja i berättelserna om Emil i Lönneberga. Hon kallades historieberätterskan Marie i Vendeladal, och Astrid kom som ung ofta till henne för att höra henne berätta en och annan ryslig historia. 

Varje rum i vårt hotell speglar en person med en intressant berättelse att ta del av.  


Hos oss bjuds du på historia och hemtrevnad i en familjär inramning!

 

Se vad andra gäster sagt om oss