Room Business

Search and book

Vårat rymliga business room är möblerat med en dubbelsäng (180 cm) samt en bäddsoffa som rymmer två personer och bekväma fåtöljer. Utrustat med två separata wc plus ett duschutrymme passar det bra för affärsresenärer som har möten på agendan. Givetvis passar detta rum även bra för dig som vill ha ett lite lyxigare rum. Rummet har namnet Erik "Hejsan" Ekström, från en karaktär som fanns runt Astrid Lindgren när hon växte upp här.

 • Om Karaktärshotellet

  Vi har rum som handlar om den enarmade Luffaren Jocke KisStortjuven Johan Samuel Lif som sålde stöldgods till aningslösa Lönnebergabor, eller Kvastförsäljerskan Skogs-Sara som gång på gång vandrade sju mil till sin koja i skogen trots att myndigheterna hela tiden hämtade henne och körde henne till Rumskulla. Bröderna Phalén blev inspiration till Bröderna Lejonhjärta, då Astrid Lindgren fick syn på en gravsten där det stod "här vilar de späda bröderna Phalén".

  Lumpsamlaren Nisse Stolpe bodde med sju personer på 8 kvadratmeter i Vimmerby och samlade därtill hela tiden på sig saker han fann, vi har ett annat rum som berättar om kvinnan som blev inspiration till Krösa-Maja i berättelserna om Emil i Lönneberga. Hon kallades historieberätterskan Marie i Vendeladal, och Astrid kom som ung ofta till henne för att höra henne berätta en och annan ryslig historia. Varje rum i vårt hotell speglar en person med en intressant berättelse att ta del av.  


  Prisvinnande
  Karaktärshotellets unika profil är en prisad kulturgärning. Vimmerby kommuns kulturpris har tilldelats hotellets ägare och grundare Micael Glennfalk 2007. Han har också blivit Årets Vimmerbybo för sin entreprenörsgärning. 1998 blev han Årets Entreprenör i Sverige och fick pris av Kungen. Det är ett modernt hotell med hemtrevlig karaktär, drivet av en familj som lägger stor vikt vid service, personligt bemötande och en positiv upplevelse. Engagemanget smittar av sig på medarbetarna som alla är lika dedikerade: allt för att gästen ska känna den varma personliga servicen. 


  Hållbarhet
  Björkbacken strävar mot en alltmer hållbar drift. Stora summor har investerats i bergvärme och i över 500 solelpaneler för att spara på el- och uppvärmning. Nyligen byggdes en carport med 10 laddplatser för elbilar samt platser med motorvärme, som kommer gästerna till del.
   

  Hos oss bjuds du på historia, hållbarhet och hemtrevnad i en skön mix!

Lämna din e-post och få fina erbjudanden!


You are now subscribed