Rum 42: Bröderna Phalén

Berättelsen om de späda bröderna som blev inspiration
till sagan om Bröderna Lejonhjärta

Hotellrum på Björkbackens karaktärshotell, stugby och camping i Vimmerby med närhet till Astrid Lindgrens Värld.

Rum med en historia

Vart och ett av våra rum berättar om en unik karaktär som levde runt Astrid Lindgren då hon växte upp i trakten. Många av dessa karaktärer blev sedan förlaga till en person i hennes berättelser.

Här finns rumstyper för olika behov och önskemål. Våra ekonomirum är för dig som vill bo bra men kan tänka dig ett lite komprimerat rum till förmån för ett bättre pris, vi har standardrum med dubbelsäng samt ett business room som är rymligt och bekvämt för möten och samtal. Söker du badkar och lite extra flärd kan du bo i vår juniorsvit eller det skira romantiska rummet. Vi har även standardrum för det lite större sällskapet, som rymmer sex personer.

Vi har rum som handlar om den enarmade Luffaren Jocke KisStortjuven Johan Samuel Lif som sålde stöldgods till aningslösa Lönnebergabor, och Kvastförsäljerskan Skogs-Sara som gång på gång vandrade sju mil till sin koja i skogen trots att myndigheterna hela tiden hämtade henne och körde henne till Rumskulla. Ett rum berättar om Bröderna Phalén som blev inspiration till Bröderna Lejonhjärta, då Astrid Lindgren fick syn på en gravsten där det stod "här vilar de späda bröderna Phalén".

Ett rum berättar om Lumpsamlaren Nisse Stolpe som bodde med 7 personer på 8 kvadratmeter i Vimmerby och därtill hela tiden samlade på sig saker han fann, vi har ett annat rum som berättar om kvinnan som blev inspiration till Krösa-Maja i berättelserna om Emil i Lönneberga. Hon kallades historieberätterskan Marie i Vendeladal, och Astrid kom som ung ofta till henne för att höra henne berätta en och annan ryslig historia. 

Varje rum i vårt hotell speglar en person med en intressant berättelse att ta del av.  

 

Samtliga av våra rum är utrustade med individuellt styrd AC-anläggning, vattenkokare med kaffe/te, golvvärme i badrummet och ett stort utbud av TV-kanaler:
 

SVT 1
SVT 2
SVT Barnkanalen/Kunskapskanalen
TV 3
TV 4 
Kanal 5 
TV 6 
Sjuan
TV 8 
Kanal 9
TV 10 
Kanal 11 
TV 12
Viasat Sport premium 
TV3 Sport 
Discovery Channel
BBC World News


Hos oss bjuds du på historia och hemtrevnad i en familjär inramning!

Lämna din e-post och få fina erbjudanden!


You are now subscribed